Клинтън критикува “опасната и късогледа” войнствена риторика на Тръмп за КНДР

Клинтън критикува “опасната и късогледа” войнствена риторика на Тръмп за КНДР
A A+ A++ A

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън разкритикува "опасната и късогледа" войнствена риторика на Доналд Тръмп по отношение на КНДР, информират световни агенции, цитирани от news.bg 

Клинтън атакува Тръмп в профила си в "Туитър", че това е само в полза на Пхенян, който търси внимание.

"Обезпокоена съм от някои последни действия на новата администрация, които изглежда увеличават напрежението. Нашите съюзници изразяват безпокойството си относно надеждността и доверието на САЩ", отбеляза тя.

Според нея словесните битки с лидера на КНДР Ким Чен-ун го карат само да се усмихва, както и при НАТО и ЕС, които карат руския лидер Владимир Путин да се усмихва.

Подобни "безцеремонни заплахи за започване на война са опасни и късогледи", предупреди Клинтън и добави, че севернокорейският режим е "развълнуван" да получи "лично отношение от лидера на нашата страна".

Без да споменава името на Тръмп, бившият държавен секретар подчерта, че е "много обезпокоена от това, че новата администрация лишава правителството от експертиза" в дипломацията за КНДР.

"В Държавния департамент има само няколко експерти по Азия на високо ниво", предупреди тя.

Относно ролята на Китай в обуздаването на КНДР, Клинтън е на мнение, че по-добре е Пекин да засили санкциите срещу Пхенян.

#САЩ #Хилари Клинтън #Доналд Тръмп #КНДР #Пхенян #Ким Чен-ун #НАТО #ЕС #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »