Зимните вируси вече са тук

Зимните вируси вече са тук
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Топлото време, на което се радваме през последните дни, крие рискове за здравето. Резките промени водят до невъзможност на организма да се адаптира, до спад на имунната защита, информира ДАРИК.


Личните лекари от своя страна отчитат ръст на болните от вирусни инфекции. 15 вируса ни атакуват тази есен, съобщи наскоро директорът на центъра за заразни болести - професор Tодор Kантарджиев.

"Летните вируси още не са си тръгнали, а зимните вече дойдоха. В момента има голямо разнообразие от вирусна патология". Това заявид-р Гергана Николова.

Есенно-зимните вируси са придружени с висока температура, болки в мускулите, хрема и болно гърло. Д-р Николова съветва да се вземат превантивни мерки срещу грипа, който предстои през декември и януари. Според нея е необходимо на по ранен етап хората да се обърнат към личните си лекари за съвет как да се предпазят.

"Спорт, разходки, повече плодове и зеленчуци, проветряване, почистване на подове и повърхности намалят риска от заболяване", съветва лекарят. Тя обясни, че ниските температури са обострили сериозно заболяванията на опорно-двигателния апарат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници