В ДПС си спомниха за Тодор Живков покрай патриотите

В ДПС си спомниха за Тодор Живков покрай патриотите
A A+ A++ A

ДПС се чувства заплашено от вчерашната трибунка на патриотите. Мустафа Карадайъ излезе с остра декларация срещу езика на омразата. Носители на този език са националистите, според него. Търсят политическа и личностна легитимация чрез конфликта, по думите му, цитира news.bg 

"Отговорни са тези, които позволяват този език", заяви Карадайъ. Виновни били ГЕРБ, според лидера на ДПС. Поведението на патриотите било продиктувано от включването им във властта. Не ни отправяйте заплахи, предупреди Мустафа Карадайъ. 

И Тодор Живков ни мачкаше, спомня си той. Не ни спряха нито дулата на автоматите, нито танковете по пътя на демокрацията, подчерта партийният водач. Бързо и адекватно лечение пред тази симптоматика, настоя Карафайъ. ДПС иска решителни действия от премиера Бойко Борисов, както и президентът да влезе в ролята си на обединител на нацията.

В отговор на декларацията Юлиан Ангелов от ОП изтъкна, че видял страха на ДПС в днешното им поведение. "От какво ви е страх?", попита той от трибуната.

Депутатът обвини ДПС, че те мачкали хората. Партията на Карадайъ напусна залата. Те искали само да усвояват властта и да обслужват чужди интереси, според депутата от ОП. 

Ние сме български националисти, заяви Ангелов. Нападна и червените, че БКП биела и мачкала хората в тоталитаризма. "Къде сте вие?", попита патриотът.

Опозицията се интересувала само от клюки и кой какво казал. "Вие превърнахте парламента в махленски клюкарник", категоричен бе Юлиан Ангелов. Като ви е страх, не влизайте в парламента, призова той. Извинихте се на ДПС, целувахте се, захапа патриотът червените. 

#ДПС #Мустафа Карадайъ #ГЕРБ #Тодор Живков #Бойко Борисов #Юлиан Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »