Нинова: БСП ще излезе със свои приоритети на европредседателството

Нинова: БСП ще излезе със свои приоритети на европредседателството
A A+ A++ A

БСП ще излезе със свои предложения за приоритети по време на председателството на България на Съвета на ЕС, които ще предложи в българския парламент в подкрепа на правителството, но и в съответствие с нашите разбирания за бъдещето на Европа и мястото на България, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише БНТ. 

Нинова участва в конференция на тема „Националните приоритети в контекста на българското председателство на ЕС“.

Корнелия Нинова, председател на БСП: На прага сме на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Гледаме на това председателство като на възможност за България да бъде лидер в дискусиите за бъдещето на Европа и за възможностите на България в това общо бъдеще.

Нинова и посочи, че това председателство се провежда в момент на големи предизвикателствата пред нашия общ дом Европейския съюз.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Нашата позиция е, че трябва да положим всички усилия да съхраним Европа единна и силна, с възможности да развива и своята същност като социална Европа на базата на ценностите, на които е съставен и функционира Европейският съюз. Смятаме, че трябва да обединим национални усилия всички политически партии, за да бъде това председателство успешно, да даде перспектива и път на ЕС, да очертае целите, както и да позиционира България и нейните приоритети в общото ни бъдеще.

#БСП #ЕС #Корнелия Нинова #конференция #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"