Изплащат заплатите във врачанската болница

Изплащат заплатите във врачанската болница
A A+ A++ A

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на този месец - останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември на лекарите и целия медицински персонал във врачанската болница. Това е било съобщено днес по време на медицински съвет в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, предава ДАРИК. 
 
По време на съвета е станало ясно също, че в здравното заведение са доставени всички необходими медикаменти и консумативи, като количествата им са достатъчни за повече от 30 дни.
 
Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъдерешен проблемът с натрупания дълг. Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите.
 
Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.-министър Лидия Нейчева вече са изпълнени. Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.
 
"Ръководството на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране", коментират от здравното заведение.

#болница #медикаменти #консумативи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »