Годишният форум „Бизнес 4.0“ ще се проведе в Пловдив

Годишният форум „Бизнес 4.0“ ще се проведе в Пловдив
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Годишният форум „Бизнес 4.0“ ще се проведе в Пловдив на 28 и 29 септември. Представители на правителството, европейската и местната власт, международни консултанти и визионери ще дискутират и анализират ефектите на дигиталната трансформация. Във връзка с форума, кметът на Пловдив Иван Тотев заяви в студиото на „Денят започва“, че участието във форума тази година е голямо, като подчерта, че фокусът е не само дигитализацията, но и и квалификацията и преквалификацията, информира БНТ.

Кметът на Пловдив Иван Тотев подчерта, че форумът е стартирал преди няколко години, като първите издания са били насочени към ИТ индустрията, която се развива в България, но постепенно форумът е прераснал в пресечна точка за дигиталните технологии и индустриалните компании в града. Той заяви, че дигитализацията е един от отговорите на застаряващото население и липсата на работна ръка.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересно като статистика е това, че средните доходи в Пловдив нарастват с по-голям ръст от средния за страната. В производството е 7,9% на годишна база при средно за страната около 6,6%, което означава, че ръстът на заплати в региона е по-голям от средния за страната.Иван Тотев подчерта, че мерките на правителството на национално ниво за инвестиции за ключови.

Иван Тотев заяви, че инфраструктурните проекти са ключови за развитието на града, заради което ще бъдат приоритетни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »