Очаква ни променлива облачност с максимални температури между 19° и 24°

Очаква ни променлива облачност с максимални температури между 19° и 24°
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Днес ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива, над много райони по-често значителна облачност и на отделни места, главно в Южна България ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с максимални температури в повечето места между 19° и 24°, в София - около 18°, информира Национален институт по метерология и хидрология - БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще е близко до средното за месеца.

В планините ще духа предимно умерен северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин - югозападен вятър, който към края на деня също ще започне да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на много места ще превали дъжд, над 2200 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »