Любопитни факти за мъжката брада (ВИДЕО)

Любопитни факти за мъжката брада (ВИДЕО)
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Мъжката брада определя визията на представителите на силния пол. През древността брадата е била символ на мъдрост, свързвали са я дори с човешката душа. В някои религии тя е била символ на власт и израз на мъжество. Вижте още любопитни факти за мъжката брада, информира ДАРИК.

Погонофобия - страх от бради

Погонофобията представлява изпитване на панически страх от хора с бради. Фобията се проявява с учестяване на дишането, паника, ужас, сърцебиене, недостиг на въздух, гадене, треперене и безпокойство.

Златните бради в древен Египет

В древен Египет мъжките бради са били много популярни. Мъжете ги къдрели, боядисвали и решели, а понякога и вплитали златни вълнени нишки. По-късно царските особи носели имитация на метална брада във вид на украшение, което се смятало за символ на суверенитет. Тази златна брада се привързвала с лента през главата

Без брада в бокса

Боксът е тежък спорт и правилата му са много стриктни. На всички боксьори в аматьорската лига се забранява да имат бради.

Брадата служи за защита

Повечето мъже не знаят, но всъщност брадата е много добра защита на лицето срещу прах и предпазва от различни алергични реакции.



Какво би се случило, ако не се бръснете?

Ако един мъж престане да се бръсне още като тийнейджър, брадата му ще стане дълга около 8,5 метра.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"