Хеликоптер неволно стреля по хора на учение в Русия

Хеликоптер неволно стреля по хора на учение в Русия
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Двама души пострадаха, когато хеликоптер стреля неволно по зрители по време на военно учение в западната част на Русия, съобщи руски сайт, цитиран от Асошиейтед прес. На видео, качено на новинарския портал 66.ru, се виждат два прелитащи ниско хеликоптера, единият от които изстрелва ракета, която експлодира до зрител, информира ДАРИК.

Според източника двама души са ранени и две коли унищожени при инцидента, станал по време на военните маневри "Запад 2017". По данни на руския уебсайт "Фонтанка" произшествието е станало вчера и при него един човек е получил сътресение, предаде Ройтерс.

Този новинарски сайт също публикува видео, на което се вижда как хеликоптер изстрелва ракети по военен камион на открито пространство. При залпа намиращ се до камиона човек бива обгърнат от облак от пепел, а снимащият видеоклипа се просва на земята.

Западният военен окръг към руското министерство на отбраната съобщи в цитирано от Интерфакс комюнике, че по време на тренировка хеликоптер погрешка е прехванал мишена, но отрече да има пострадали. "В резултат от удара с неуправляема ракета е бил повреден товарен камион, на който не е имало хора", се казва в изявлението, в което не се посочва кога е станал инцидентът, нито дали учението е било част от маневрите "Запад 2017".

#хеликоптер #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »