Как държавата ще задържи децата в клас?

Как държавата ще задържи децата в клас?
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Трябва постоянно да се следи за присъствието на децата в училище, а не това да е еднократен акт. Това каза  бившият министър на образованието Сергей Игнатов по повод предвидените мерки от държавата за задържане на децата в класните стаи, информира бТВ.

Според него в случаите с деца от рискови групи може да се създадат специални паралелки, където учебният процес да се преобърне. Игнатов даде за пример разговора си с ромски лидер, който обяснил, че ако децата бъдат събрани в класната стая административно, по-важният въпрос е как ще бъдат задържани там, и е дал пример с това, че техните деца имат афинитет към музиката и танците.

„Когато има семейство, за което образованието не е особена ценност, от 1 до 4 клас трябва да зарибим тези деца и да знаят, че това е по-доброто място”, отбеляза бившият просветен министър.

„Вдигането на заплатите на учителите до голяма степен се дължи лично на премиера. То е политическо решение”, каза още той.

„Учителите са основен инструмент за справяне с проблемите в страната – имаме демографска криза, отпадане на децата от училище. След 10 г. 47% от цялата икономика в света ще бъде автоматизирана, така че ние трябва да заложим на образованието”, допълни Сергей Игнатов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »