Днес ще бъде предимно слънчево

Днес ще бъде предимно слънчево
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла, която бързо ще се разсее. Ще духа до умерен, северно от планините и временно силен юг-югоизточен вятър. След обяд ще е горещо с максимални температури - между 30° и 35°, по Черноморието малко по-ниски. Това съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и през деня значително ще се понижи. През нощта срещу вторник облачността в крайните западни райони ще се увеличи и на места там ще превали и прегърми.
По Черноморието ще е предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 26-29°. Температурата на морската вода е 23-24°, на север от н. Калиакра – около 20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се усили. Ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 25°, на 2000 метра – около 18°.

#предимно слънчево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »