Защо евродепутат обвини българските граничари в корупция?

Защо евродепутат обвини българските граничари в корупция?
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

През седмицата холандският евродепутат Кати Пири съобщи, че над 200 души са й писали, за да се оплачат от корупция на границата между Турция и България.

„Една от схемите е да се поставят 5 евро в паспортите, за да преминеш по-бързо границата. Освен това получихме оплаквания за големи глоби, ако автомобилите не бъдат дезинфекцирани или ако радарите засекат превишена скорост. Граничарите казвали, че глобата е 300 евро и тогава започвали да се пазарят. Ако платиш 50 евро кеш, можеш да продължиш безпроблемно, но няма да получиш документ за какво те глобяват”, заяви пред NOVA Кати Пири. 

Думите й разгневиха евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „Наказателната отговорност винаги е лична. Ако има митничар или граничар, който е изнудвал някого, това трябва да бъде доказано и този човек трябва да бъде осъден и наказан”, коментира в студиото на „Събуди се” Джамбазки.

„Да кажеш, че българските граничари нарочно правят опашки по границата с Турция показва две неща – непознаване на географията на континента и политическата ситуация и прехвърляне на вътрешно холандските проблеми на българска територия”, смята Джамбазки.

„Ако сега има избори, Веселин Марешки няма да е част от следващото Народно събрание. Според мен в момента той се опитва на някаква теория на риска да привлича внимание върху себе си”, коментира още заместник-председателят на ВМРО. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »