Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с Калин Митрев

Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с Калин Митрев
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с Калин Митрев, представител на България в ЕБВР, информира БГНЕС.

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета й – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

По-рано правителството обави, че ще проверява обвиненията към Калин Митрев по така наречената "Азербайджанска афера". Финансовият министър вече поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. То е свързано с това как името му е замесено в схемата.

Междувременно, самият Митрев заяви позицията си пред NOVA. Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

„Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания. Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 г. насам. Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, заяви Митрев.

 

#Сотир Цацаров #Калин Митрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"