Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Недекларирани  29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил, информира ДАРИК.

На 18 август на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил управляван от 51-годишен мъж, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна проверка митническите служители откриват 26 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на деклариране. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Недекларираната валута с левова равностойност  57 127 лева  е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава.

#баща #син

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »