Иран строи в Сирия завод за ракети с голям обсег?

Иран строи в Сирия завод за ракети с голям обсег?
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Иран строи предприятие за производството на ракети с голям обсег в Северозападна Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на репортаж, излъчен по израелския Втори телевизионен канал. В програмата бяха показани сателитни кадри от строящия се обект.
 
Миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняхупредупреди, че Иран затвърждава положението си в Сирия, в момент в който ислямистите от Ислямска държава губят позиции. Тогава Нетаняху каза, че Израел следи внимателно случващото се и предупреди, че страната му ще действа срещу всяка заплаха.
 
В репортажа на Втори канал бяха показани кадри от израелски сателит, на които се вижда строящ се обект в Северозападна Сирия близо до средиземноморския крайбрежен град Баняс. В репортажа се казваше, че някои от обектите и строителните дейности, документирани на кадрите, навеждат на мисълта, че може би там са складирани и експлозиви.
 
В репортажа бе направена съпоставка между строящите се обекти, документирани на сателитните кадри, и кадри на завод за ракети близо до Техеран и бе констатирана голяма прилика между двата обекта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »