САЩ продължават да се интересуват от диалог с лидера на Северна Корея

САЩ продължават да се интересуват от диалог с лидера на Северна Корея
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Съединените щати все още са заинтересувани от установяване на диалог със севернокорейския лидер, но очакват някакви признаци на интерес и от страна на Пхенян, заяви пред репортери във Вашингтон държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от АП и ТАСС.
 
"Продължаваме да сме заинтересувани от опитите за намиране на начин за установяване на диалог, но това зависи от него", каза той по адрес на Ким Чен-ун.

На пресконференция по повод огласяването на доклад на Държавния департамент за състоянието на религиозните свободи по света Тилърсън отказа да коментира последното заявление на Северна Корея, че е готова с плана си за изстрелване на балистични ракети към Гуам, но засега няма да го привежда в действие.
 
Севернокорейският лидер обясни, "че ще наблюдава още известно време глупавото поведение на янките", преди евентуално да изстреля ракети, съобщи вчера севернокорейската информационна агенция КЦТА. Ако те продължат с безотговорните си и опасни действия на Корейския полуостров, Северна Корея ще вземе такива мерки, каквито вече бяха обявени, допълни той.

Тилърсън вече заяви, че американското правителство е готово да преговаря с Пхенян, но при условие, че Северна Корея се откаже от ядрените си амбиции, отбелязва Франс прес.

"САЩ искат да преговарят с Пхенян. Но за да седне на една маса с пратениците на Ким Чен-ун, американската дипломация иска доказателства за тяхната добра воля, които може да бъдат под формата на незабавно прекратяване на провокативните заплахи, на ядрените опити, изстрелването на ракети и други оръжейни изпитания", отбеляза Тилърсън в публикувана в понеделник обща статия с министъра на отбраната Джим Матис.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"