Лоши условия на труд за прислугата в Индия

Лоши условия на труд за прислугата в Индия
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Конфликт между прислужница и нейната господарка разкри зловещи истини за Индия. А в страната се надигна бунт заради условията на труд за прислугата,информира НОВА.

Всичко започва преди седмици, когато Зохра Биби е обвинена от работодателката си, че е откраднала пари. В своя защита Зохра заявила, че не й е плащана заплата и че е била бита заради предполагаемата кражба. Всичко това се разиграва в Махагун Модерне - предградие на столицата Ню Делхи.

Няколко дни по-късно, когато Зохра така и не се прибира у дома, нейните близки решават, че господарите й са я задържали насила. И така стотици прислужници, предвождани от нейния съпруг, нахлуват в комплекса, въоръжени с камъни и железни прътове.

В отговор, хиляди семейства в Махагун Модерне отказаха да допуснат прислужниците в домовете си, и по-специално тези, които са мюсюлмани от Бангладеш – каквито се смята, че са Зохра Биби и нейните поддръжници. А постройките, обитавани от тях, бяха сринати със земята. Разрушени бяха и малките им магазинчета. Това принуди повечето жители на "гетото" да изпратят децата си при роднини. А те самите останаха да оцеляват на ръба, вкопчвайки се в оскъдните си спестявания, получавайки храна чрез милостиня и опитвайки се по някакъв начин да създадат "временни магазини", които могат да бъдат разрушени, когато идват полицейските служители.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници