Десет храни и напитки за красива кожа

Десет храни и напитки за красива кожа
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

От риба тон до мюсли - съществуват редица продукти, които оказват благоприятен ефект върху кожата ни. Въз основа на различни международни проучвания, британският в. "Дейли експрес" откроява най-полезните сред тях:

Черен шоколад (какао)

Какаото е богато на естествените съединения епикатехин и катехин. Експерти са установили, че състоянието на кожата на жени, консумирали обогатена с въпросните съединения какаова напитка в продължение на три месеца, се подобрява. Специалната напитка все още не се предлага на пазара, но зеленият и черният чай също са богати на катехини.

Моркови: Бета каротинът, съдържащ се в морковите, мангото, сладките картофи и кайсиите, според учените предпазва кожата от увреждане. Една от теориите гласи, че той действа като кожен слънчобран, който отблъсква вредните лъчи и подобрява ефекта на слънцезащитните продукти. 

Вода

Експертите са на мнение, че всяка течност е от полза за кожата, но ако се приемат достатъчно вода или билков чай, ще бъдат поддържани добри нива на хидратация, без тялото да се натоварва с излишни калории.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"