САЩ не целят смяна на режима в Северна Корея

САЩ не целят смяна на режима в Северна Корея
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

САЩ не целят смяна на режима в Северна Корея или ускоряване на обединението на двете Кореи, увериха министърът на отбраната Джим Матис и държавният секретар Рекс Тилърсън в редакционна статия във в. "Уолстрийт джърнал", цитирана от Франс прес и ДАРИК.

САЩ "не търсят никакъв претекст да разположат войски северно от демилитаризираната зона (която бележи границата между двете Кореи). Нямаме никакво желание да навредим на севернокорейския народ, който вече много е изстрадал и който не трябва да бъде отъждествяван с враждебния режим в Пхенян", пишат двамата министри.

Това послание балансира войнствените думи на президента Доналд Тръмп след редица севернокорейски провокации, най-вече двата теста на междуконтинентални балистични ракети. Вашингтон иска също така да успокои Китай за намеренията си.

Неотдавнашното разполагане на американски противоракетен щит THAAD в Южна Корея бе остро прието от Пекин.

"Ако Китай желае да играе по-активна роля за осигуряване на мира и стабилността, от които всички ние и на първо място Китай имаме голяма полза, той трябва да вземе решението да упражни своето решаващо дипломатическо и търговско влияние върху Северна Корея", казват двамата министри в статията.

#САЩ #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"