Тръмп: Расизмът е зло

Тръмп: Расизмът е зло
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че расизмът е зло и осъди привържениците на идеята за превъзходството на бялата раса, неонацистите и "Ку-клукс-клан", които той нарече "престъпници и бандити", предадоха световните агенции, информира ДАРИК.

Тръмп каза това след среща в Белия дом с американския министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и с директора на ФБР Кристофър Рей. Срещата се състоя след насилието на расистка основа в събота в Шарлотсвил в щата Вирджиния.

Тръмп бе разкритикуван заради думите си, изречени в събота относно случилото се в Шарлотсвил, че много страни трябва да бъдат упреквани за това насилие, припомня Асошиейтед прес.

Сега Тръмп каза, че осъжда насилието в Шарлотсвил и че на отговорните за него лица ще бъде потърсена сметка, допълва Ройтерс.

"Расизмът е зло и онези, които предизвикват насилие в негово име, са престъпници и бандити, в това число "Ку-клукс-клан", неонацистите, белите супремасисти и други насаждащи омраза групи, които противоречат на всичко онова, което е скъпо за американците", каза Тръмп.

Той допълни, че ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.
 

#САЩ #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »