Ангелкова не знаела за проверките на Валери Симеонов

Ангелкова не знаела за проверките на Валери Симеонов
източник:фейсбук.бг
A A+ A++ A

Извършените от вицепремиера Валери Симеонов проверки на нощни клубове в Слънчев бряг не са били координирани с министерството на туризма, заяви във Варна ресорният министър Николина Ангелкова, информира ДАРИК.


„Трябва да се съобразяват начините и методите, по който се извършват проверките, за да не се вреди на българския туризъм. Проверките, които извършваме ние, са по отношение на управлението плажовете и винаги са в светлата част на денонощието. Те нямат нищо общо с проверките, които са извършени от негова страна”, коментира министърът на туризма Ангелкова. 


Най-честите нарушения, констатирани от повереното й ведомство през настоящия летен сезон, са свързани с липсата на спасители. 

„Фирми, спечелили конкурсите за наем на плажове, не встъпват в задълженията си или не биват допускани от предишните наематели. Така ивиците остават неохраняеми, но в същото време там се извършва търговска дейност, което е недопустимо. Такива случаи има на „Кабакум” и „Панорама” край Варна, както и в Обзор”, каза още Ангелкова. Тя допълни, че през есента ще бъдат внесени поправки в Закона за туризма, с които ще бъде уреден статутът на националните курорти. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници