„Цариградско шосе” отново за ремонт

„Цариградско шосе” отново за ремонт
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Десет години след като тогавашният кмет на София Бойко Борисов преасфалтира „Цариградско шосе”, то отново е за ремонт. От началото на август машините влизат в отсечката от Орлов мост до „Алея Яворов”, която от доста време е на вълни. /Дарик/

Поправката ще струва на общината най-малко 250 хиляди лева. А обяснението за внезапното обновление е  деформация на пътните платна заради трафика. Относно появилите се пукнатини по участъка, който се ремонтира през 2015 г., зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев посочи, че те ще бъдат запълнени за сметка на фирмата-изпълнител.

Шегата, че всяка година се ремонтира столичното Цариградско шосе се превръща в истина. И този път няма да са изключение тапите по основната пътна артерия в София. До дни започва ремонт на ремонтирания участък от 2007 г. И тогава обновлението имаше своите некачествени изпълнения, които се преправяха за сметка на фирмата.

Десет години по-късно обаче гаранцията е изтекла и на общината й се налага да вади 250 хиляди лева от бюджета. Ресорният зам.-кмет Евгени Крусев обясни, че в района на Орлов мост няма да има пълно блокиране на движението.

"Ще бъде сменена изцяло настилката в обхвата на самото кръстовище и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска". Това се налага поради деформациите, които се появиха през последните години, а те са причинени от много тежкото движение. Предвиждаме да подменим изцяло асфалтовата настилка в дълбочина, така че да положим няколко пласта асфалт, който да може да понесе тежкото движение.  Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло. В момента се прави организация как точно да бъде стеснено движението. Очакваме продължителността да бъде между 7 и 10 дни, като това ще се случи първата половина на август", посочи Крусев.

За ремонт е и друг участък от „Цариградско шосе” и то само две години след цялостното обновление. Появилите се пукнатини между 4-и и 7-и километър ще бъдат запълнени, без преасфалтиране, уточни Крусев. А причина за появата им било студеното време.

#Цариградско шосе #асфалт #ремонт #движение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »