Забрана на дизелови и бензинови автомобили във Великобритания

Забрана на дизелови и бензинови автомобили във Великобритания
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Докато в Германия предстои обсъждането на забраната на ползващите дизел и бензин автомобили, други държави правят реални стъпки в тази посока. /БГНЕС/

Днес във Великобритания трябва да стане публичен плана, според който от 2040 г. на Острова ще бъдат забранени тези автомобили, съобщава британската преса.

Освен това след тази дата ще бъдат забранени и хибридните автомобили – които имат и електрически и бензинов или дизелов двигател. Поради което по британските пътища ще има само електромобили. „Билд“ съобщава, че от британското екоминистерство не са коментирали планираните промени. Освен Лондон и Париж планира от същата тази 2040 г. да забрани дизеловите и бензиновите коли.

Според експерти, търсенето на двигатели с вътрешно горене с дизелово гориво и бензин ще падне под натиска на по-строгите закони за опазване на климата през следващото десетилетие.

Като се имат предвид по-високите разходи и по-ниския пробег на електромобилите, те все още са само една малка част от автомобилния пазар. Двама от челните представители на германската автомобилна промишленост - „Даймлер“ и “Фолксваген“ - планират до 2025 г. една четвърт от произвежданите от тях коли да са електромобили. От „БМВ“ ще се опитат да произвеждат електромобили Mini за Великобритания.

Шведският производител на автомобили „Волво“, дъщерно дружество на китайската компания Geely, наскоро обяви като първи традиционен производител на автомобили своето пълно оттегляне от бензинови и дизелови двигатели. От 2019 г. всеки нов автомобил „Волво“ трябва да бъде или електро или хибриден вариант. 


#електромобил #двигател #пробег #коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »