Предстои маркиране и отстраняване на опасните дървета в Борисовата градина

Предстои маркиране и отстраняване на опасните дървета в Борисовата градина
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Предстои маркиране и отстраняване на опасните дървета от лесопарковата част на Борисовата градина между бул. "Драган Цанков" и бул. "П.К. Яворов" и главните алеи покрай стадион "Българска армия", съобщиха от пресцентъра на Столичната община, пише ДАРИК.
 
Днес Комисията по околната среда към Столичния общински съвет прие Инвентаризацията и анализа на състоянието на дървесно-храстовата растителност в лесопарковата част на Борисовата градина, направена от екип на Лесотехническия университет по поръчка на Столичната община.
 
Инвентаризацията обхваща в детайли състоянието на дърветата в лесопарковата част на парка "Княз-Борисова градина" и дава препоръки за последващи действия, които са свързани с премахването на опасни и сухи дървета, с цел обезпечаване на безопасността на гражданите и подобряване на общото състояние на гората.
 
През август ще се извърши маркиране на сухи и опасни дървета с лична и поименна марка, през септември ще бъдат одобрени маркираните дървета от междуведомствена комисия в разширен състав с експерти от Лесотехническия университет, БАН, Българското дружество за защита на птиците, а до края на годината ще бъдат премахнати дърветата, за които има съгласие.
 
След извършване на дейностите в пилотния обект, предстои публичен отчет на свършеното, преди да се продължи с действия в следващи периметри от лесопарковата част на Борисовата градина.

#отстраняване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »