Силна музика тормози хората от квартал на Гоце Делчев

Силна музика тормози хората от квартал на Гоце Делчев
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В разгара на лятото Гоце Делчев пропищя от шумни ромски тържества. Във видеото, се вижда и чува шумно празненство със силна музика и оркестър. От общината посочват, че всичко е законно и те имат разрешение да шумят до 23:00 ч. вечер. След това шумът спирал. Все пак хората се оплакват от твърде силната музика и преди посочения час, съобщава НОВА.
 
"Или се празнува шумен рожден ден, или просто така, без повод се прави една сцена с озвучаване като за голям концерт и шумът е оглушителен, смущава няколко квартала. Музиката не спира с часове", разказва жителка на квартал "Юг", разположен в непосредствена близост до ромската махала в Гоце Делчев.
 
През летните месеци подобни веселби се случвали поне два пъти седмично, разказват и дружи, живеещи в квартала.
 
Жителите на ромската махала отричат да празнуват често, казват, че само по поводи и само с поносимо висока музика.
 
"Тук сме тих квартал, няма шум. Снощи, например, момчето си имаше рожден ден. Сега за един рожден ден проблем ли ще правим", посочва една от живеещите в ромската махала.

"Имаше колони и музика, но като дойде часът, веднага спряхме", допълни друга.
 
Според институциите в града, обаче, празнуващите спазвали обществения ред и спирали музиката още преди крайния за това час.
 
"Инцидентно е всичко. Различно е в периодите. Лятото, обаче, защото е открито, е по-шумно навсякъде", каза секретарят на община Гоце Делчев Марияна Устаилиева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"