Корабът на „Грийнпийс“ пристига в български териториални води

Корабът на „Грийнпийс“ пристига в български териториални води
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Изключително известният ветроход „Rainbow Warrior“ на световната екологична организация „Грийнпийс“ пристига в български териториални води. На 5 и 6 август той ще е отворен за посещения в пристанище Бургас. Това ще се повтори на 12 и 13 август във Варна, пише ДАРИК.

Програмата за посещението му: 5  август - 16:00-19:00  - Отворени врати и фестивал (работилници, игри и други на кея), 21:00-23:00  - Филмова вечер на кея, 6  август  - 10:00-13:00 и 16:00-19:00 - Отворени врати, фестивал и прожекции на филми, 21:00-23:00 - Филмова вечер на кея.

Визитата му у нас е свързана основно с кампанията на екологичните организации „ГрийнПийс“ и „За Земята“ - „Свободни от Пластмаса“, която цели намаляване на замърсяването с пластмаси във водните басейни.

Заедно с това ще бъде осъществена научна и изследователска дейност в Черно море, съвместно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Института по океанология към БАН.

Високотехнологичното оборудване на „Rainbow Warrior“ ще позволи да се направят изследвания за натрупване на отпадъци и наличие на мрежи в защитени зони. Ще бъде проучено и състоянието на екосистемите.

#„Грийнпийс“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"