Обвинения срещу пресата в САЩ

Обвинения срещу пресата в САЩ
източник: pixabay
A A+ A++ A

Президентът Доналд Тръмп обвини вестник "Ню Йорк таймс", че е провалил опит на САЩ да убият лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, предаде Дарик.

"Провалящият се "Ню Йорк таймс" провали опита на САЩ да убият най-издирвания терорист, Ал Багдади", написа в Туитър Тръмп. Той определи това като пример на "вредния им (на вестника) дневен ред в националната сигурност" без повече подробности.

Тръмп изглежда има предвид вчерашно изказване на американския генерал Тони Томас на конференция по сигурността в Аспен, щата Колорадо. Томас заяви, че американските специални части са били "особено близко" до лидера на ИД през 2015 г., но са изгубили следата му след изтичания на информация в пресата.

През юни 2015 г. в."Ню Йорк таймс" публикува статия, според която американските сили се сдобили с голямо количество данни, описващи как лидерът на ИД успява да избегне преследвачите си. В статията конкретно се споменаваше как джихадистките лидери използват жените си, за да си разменят послания.


"Ако президентът има предвид статията от 2015 г., Пентагонът не повдигна никакво възражение пред "Ню Йорк таймс" преди публикуването й и никой официален представител на САЩ не се е оплакал публично от нея досега", заяви вестникът за сайта "Политико".

Вчера министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че Абу Бакр ал Багдади продължава да е жив въпреки слуховете, че неотдавна е бил убит.

 
 

#Тръмп #вестник #лидер #Ал Багдади

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »