Навигационното приложение Google Maps предлага нова екстра

Навигационното приложение Google Maps предлага нова екстра
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Навигационното приложение Google Maps предлага нова екстра, която ще ни помогне да планираме по-добре пътуванията си, пише ДАРИК. При избиране на маршрут по картите Google вече може да ни посъветва кое е най-подходящото време за тръгване по него.

Когато търсите в Google Maps и проверите детайли за маршрута до избраната дестинация, приложението ще ви покаже допълнителна информация с времевия диапазон, в който е най-добре да тръгнете - най-добре от гледна точка на вариант за най-бързо стигане до крайната цел и избягване на задръстванията.

Новата функция работи съвсем лесно, стига вече да е налична в устройствата. Достатъчно е да въведете дестинацията, след това да докоснете Get Directions. Вместо да стартирате незабавно, трябва да прокарате пръст нагоре, за да влезете в подробностите за маршрута. Най-отгоре излиза графика, показваща нивата на трафик в 30-минутни интервали. Изпъква ли в червено, това е сигурен знак за неблагоприятни условия.

Това, разбира се, ще бъде полезна екстра, когато имаме възможност да потеглим в желано от нас време, а не сме задължени да спазваме график.

Новата функционалност засега се предлага само за Google Maps под Android.

#Google maps

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »