Дядо Добри навърши 103 години

Дядо Добри навърши 103 години
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Живият светец дядо Добри празнува днес 103-тия си рожден ден смирен, сам със себе си и без торта и семейно събиране в църквата в родното си село Байлово, съобщи "Телеграф". В продължение на 15 години Добре Димитров Добрев се посвещава на това да помага, без да иска нещо в замяна, пише ДАРИК.

Всеки божи ден той е пред църквата "Св. Седмочисленици" или храм-паметника "Александър Невски", където събира милостиня в картонена чашка и после дарява на храмовете у нас. Преди около година обаче лекари установяват, че дядо Добри има тумор в мозъка. От него първо губи зрението на едното си око. Почти не чува. Отделно се бори със сърдечна недостатъчност.

Вместо да студува сам през зимата в постройката до църквата в родното си село Байлово, 77-годишната му дъщеря Екатерина го прибира при себе си в Скравена, за да се грижи за него. Там той не се чувства добре и не спира да моли да се върне в Байлово. "Четвърти месец си е там. Добре е. Дори повече от добре за човек на неговата възраст", споделя дъщеря му.

Тя и останалата част от семейството на дядо Добри умишлено няма да организират празненство за рождения му ден. Причината е, че той не приема чествания с торти, наздравици и подаръци. Дядо Добри се радва и на правнучка, която в момента е на две години.

#дядо Добри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори