Излезе Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в СУ

Излезе Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в СУ
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 г. беше обявен днес, съобщи пресцентърът на висшето училище, пише ДАРИК.
 
4480 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 1072 студенти, от които 940 в редовна и 132 - в задочна форма на обучение.
 
Запълнени след първия етап на класирането са специалностите "Психология", "Публична администрация", "Право" в редовна и задочна форма, "Международни отношения", "Медицина", "Фармация", "Английска филология", "Скандинавистика", "Китаистика", "Японистика", "Кореистика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Журналистика", "Връзки с обществеността" и новата специалност "Графичен дизайн".
 
Чакащи кандидати за третото класиране има за почти всички факултети, посочват от Софийския университет. И допълват, че на второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.
 
От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно. На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането в СУ. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.


 
7230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото ни висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалността "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право", припомнят от Софийския университет.

#СУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"