Проектите за изтребителите не са забавени

Проектите за изтребителите не са забавени
Източник: pixabay
A A+ A++ A

С президента нямаме проблем с комуникацията. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

Днес президентът Румен Радев и военният министър присъстваха на освещаването на паметника на Васил Левски в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”.

„Непреходен е Левски, а това какви ще бъдат самолетите, е преходна тема, тя ще се реши. Никой не бави проектите”, заяви Каракачанов и продължи: „Днес на паметника на Левски с президента си говорихме по тези въпроси. Във всеки момент, в който има нужда да говорим по темите, свързани с армията, ние го правим. С президента нямаме проблем с комуникацията”, увери той.

„Хубаво е, че има паметници на Левски, защото той е най-великият българин. Хубаво е, когато почитаме датите на неговото рождение и смърт, да отбелязваме и за какво се е борил Левски - за освобождението на България от турско робство. Нека да си спомним и други думи, които той казва: „аз няма да бъда турски и никакъв роб”. Всички други, които се опитват да спорят дали е имало или не робство, да четат Левски”, посочи вицепремиерът.

„Той казва и нещо друго, че ще бъдем равни, българи, турци и евреи, но под закона български, както казва и – „и ние българите искаме да живеем свободни в земите си - България, Тракия и Македония”. Левски дава много повече завети от това, което българските политици смеят да цитират”, каза още Каракачанов. 


#Левски #България #Паметника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"