Гьокчев:ФЕТО разполага със свои организационни структури в 150 държави

Гьокчев:ФЕТО разполага със свои организационни структури в 150 държави
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

„Пуч, организиран от хунта” – така турският посланик у нас Сюлейман Гьокчев определи опита за преврат в южната ни съседка преди година. Според него зад събитията от 15 юли 2016 г. стои опозиционният духовник Фетхуллах Гюлен, съобщава бТВ.

Сюлейман Гьокче беше категоричен, че т.нар организация ФЕТО разполага със свои организационни структури в 150 държави по света, включително и в България. По думите му става дума за култ към личността, който изисква пълно подчинение.

В отговор на въпрос той беше категоричен, че турското правителство не подпомага български партии.

Турският посланик у нас каза още, че се надява скоро извънредното положение в страната му да бъде отменено и обясни, че няма погазване на човешките права и демокрацията, а опит за баланс в името на това Турция да се предпази от терор.

Посланикът обясни, че се води разследване срещу 169 хиляди души. „Около 50 хиляди от тях са били задържани и арестувани и срещу тях е започнало съдебно производство. Останалите от разследваните лица бяха освободени, тъй като се сметна, че срещу тях няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение”, заяви той.

По думите му не са верни съобщенията за стотици хиляди арестувани и допълни, че се разследват случаите, в които властите са превишили правомощията си при задържания.

#турски посланик #Гюлен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »