Нападателят на 18-годишния Алекс Ангелов под постоянен арест

Нападателят на 18-годишния Алекс Ангелов под постоянен арест
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Съдът в Бяла остави за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, който е обвинен за нападението над 18-годишния Алекс Ангелов. Той е подведен под отговорност за тежко умишлено деяние, за което законът предвижда 6 години затвор, предаде БГНЕС.

Обвиняемият бе докаран под сериозна полицейска охрана в съдебната зала. Стана ясно, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения по време на досъдебното производство. Пред съда единствено е помолил мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест, за което е настояла и защитата му. От прокуратурата поискаха да остане за постоянно под стража, тъй като в голяма степен е доказано участието му в нападението над 18-годишния Алекс. Вследствие на инцидента младежът продължава да е в кома и в критично състояние.

Според обвинението Валентин не е оказал първа помощ на Алекс и не е позволил на свидетелите на нападението да го направят, застрашавайки живота му. Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд.

„Аз съм удовлетворена от решението на съда, който прие изцяло доводите на прокуратурата, изложени в предложението за вземането на тази мярка за неотклонение. Имаме свидетелски показания, и то на очевидци, които са присъствали по време на инцидента и за нас по категоричен начин установяват авторството. Разследването на това дело продължава, съставен е екип от оперативни работници, „Криминална полиция“, полицейски инспектори, разследващи полицаи под ръководството на прокуратурата“, коментира наблюдаващият прокурор от Бяла Ива Христова.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд. 

#Бяла #ареста #нападението #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »