Девствените места за почивка

Девствените места за почивка
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Няколко прекрасни места за почивка, за които вероятно нямате и представа, че съществуват. Популярните места за почивка край летищата са многолюдни, освен това и доста скъпи. Затова предлагаме да поразгледаме в „далечина“. Така ще опознаете интересни места, където природата е недокосната, плажовете са чисти, а забележителностите са неповторими, пише Profit.bg.

Каш, Турция

Между Средиземно и Егейско море, далеч от шумните курорти и големите градове, се намира град Каш. Тук няма да откриете големи хотели и туристически тълпи. Вместо това ви очакват тесни улици, уютни кафенета, пъстри сувенирни лавки, рибен пазар и съвременен яхтклуб. Край Каш има планина, гори и плажове за всеки вкус. В самия град ще видите доста антични паметници – от руини на древни храмоде до елински театър, гробница с барелефи и др. Градът е популярен сред любителите на гмуркането. Крайбрежните води крият руини от потънали антични градове, подводни пещери и рифове. Там ще откриете баракуди, скатове, морски костенурки и др.

Пояна-Брашов, Румъния

Дори през лятото не е късно да се замислите за зимни приключения и да потърсите нови маршрути като алтернатива на вече познатите курорти. Чист въздух, 14 000 км ски трасета – защо да не дойдете в този планински курорт в Трансилвания - Пояна-Брашов? През свободното време от ските може да поиграете тенис или футбол, да поседите в автентичен ресторант или пък да се разходите до замъка Бран и кралския дворец Пелеш.

Езеро Валхензее, Германия

В самото сърце на Баварските Алпи, на височина 800 метра над морското равнище, се намира езерото Валхензее. То е заобиколено от заснежени върхове. Това е едно от най-големите, най-дълбоките и най-чистите високопланински езера в Германия. Образувало се е в резултат на топенето на ледник и към днешна дата се подхранва с вода от други ледници. По бреговете на Валхензее ще откриете много къщи за гости и кафенета. Температурата на водата през лятото не се покачва над 8 градуса. Поради това тук най-често не се плува, а се кара сърф. Езерото се намира на около 80 км от Мюнхен.

Природен парк Кабо де Гата, Испания

40 км плажове, скали от вулканичен произход, солени блата и живописни рибарски селища. Това представлява природен парк Кабо де Гата. Тук можете активно да почивате. В парка ви очакват доста редки птици. Например розово фламинго и белоглави лешояди. През пролетта и лятото тук се събират 150 вида пернати, преди да отпътуват до Африка и обратно.

Екс ан Прованс, Франция

Може да започнете запознанството с тази романтична френска провинция от нейната средновековна столица – Екс ан Прованс. Улици, дворци, храмове, интересни къщи и фонтани – можете с лекота да се пренесете в миналото. Един от най-интересните градски музеи е работилницата на Пол Сезан. В нея всичко е оставено така, както е било, когато художникът е жив. Друга легендарна забележителност е кафенето Des Deux Garçons. Едно време то е посещавано от Зола, Жирардо и Кокто.

Фиорд Люсе, Норвегия

Това е един от най-известните норвежки фиорди. Тук няма да видите просто величествена северна природа. Очакват ви различни видове активен спорт – хайкинг, езда по планините, катерене, бейсджъмпинг и др. Най-интересната забележителност в региона е скалата Прекестулен. В околностите на фиорда може да откриете различни семейни пансиони и малки къщи за настаняване на гости.

#природа #забележителност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"