Валежите спират до обяд

Валежите спират до обяд
A A+ A++ A

Днес преди обяд все още на места в Източна България ще има превалявания, но вече по-слаби и в процес на спиране. Над останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява в следобедните часове до предимно слънчево време. В източната половина от страната ще духа умерен и временно силен север-северозападен вятър. Максимални температури между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще започне да се повишава.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на места в масивите от Централна и Източна България ще има превалявания. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 15 градуса, на 2000 метра – около 9.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно с валежи, в отделни райони с гръмотевици. Около и след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще е ветровито с умерен и силен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат 23-25 градуса. На морската вода - 25-28, на север от н. Калиакра – 16-18. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

#Източна България #превалявания #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"