10 млн. лв. за униформи на полицаите (ВИДЕО)

10 млн. лв. за униформи на полицаите (ВИДЕО)
Източник: bTV
A A+ A++ A

Държавата отпуска спешно 10 млн. лв. за летни униформи за полицаите, а лимитите за гориво на патрулките отпадат. Това обяви министър-председателят, който присъства на национално съвещание на МВР дни преди насрочените протести на служителите в системата, пише bTV.

Средствата не се отпускат заради подготвяния протест, а защото исканията са основателни, подчерта Борисов. Вчера синдикатите обявиха, че излизат на улицата на 5 юли, а основните им искания са по-висока заплата, униформи, тъй като в момента се налага да купуват облекло с лични средства, и изцяло нов закон за МВР. Премиерът заяви, че повече не иска да чува, че полицаите нямали гориво и нафта, за да посетят даден сигнал.

Той разпореди и спешно да се облекчи административната тежест за гражданите, тъй като администрацията в МВР е една от най-тежките. Съвещанието беше планирано и не е свързано с протестите на синдикатите. На него присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. Той отправи критики към МВР и посочи слабите звена – борбата с корупцията и икономическите престъпления, както и обучението на дознателите.

#МВР #униформи #отпуснати средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »