Няколко държави искат разрешително за оръжие

Няколко държави искат разрешително за оръжие
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Няколко държави са подали заявление за разрешително за оръжие за своите служители по сигурността на срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в началото на юли в северния ханзейски град Хамбург, съобщава изданието Der Spiegel, цитирано от "Фокус".

Сред тях са САЩ, Великобритания, Мексико, Южна Африка, Виетнам и Холандия, сочат данни на Федералната административна служба (BVA), цитирани от местните медии. Въпреки това, охраната на делегациите има право да носи оръжия само с разрешение на федералното правителство в Берлин.

До този момент във Федералната административна служба са постъпили девет молби за разрешително. Подобно заявление е подадено и от представители на Международния валутен фонд (МВФ). До този момент германските власти не са отклонили нито една от молбите, уточняват от редакцията.

През почивните дни се появи информация, съгласно която германските власти имат известни резерви към охранителите, които ще придружават турския президент Реджет Тайип Ердоган на форума в Хамбург. Берлин иска да предотврати възможни сцени на насилие, като тези, които бяха видяни във Вашингтон при посещението на Ердоган.

#оръжия #разрешително #Г-20

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »