Вижте как супер звезди като Бекер, Пипън, Тайсън и други пропиляха несметни богатства и фалираха

Вижте как супер звезди като Бекер, Пипън, Тайсън и други пропиляха несметни богатства и фалираха
pixabay.com
A A+ A++ A

На 21 юни точно в 11.23 ч. местно време лондонската съдийка Кристин Дерет официално обяви тенис легендата и треньор Борис Бекер в банкрут. Германецът натрупа над 25 милиона долара приходи само от наградни фондове по време на активната си кариера, но по някакъв начин не успя да се справи с управлението им.

Бекер продължи да поддържа луксозния си начин на живот и след като спря с тениса и приходите му драстично намаляха. Това е и основната причина за финансовите проблеми на германеца.

Друг фактор е раздялата с огромна част от състоянието си при развода с Барбара Фелтус през 2011 г. и издръжката, която плаща за трите си деца: Ноа (23 г.) и Елиас (17 г.) са родени от първия му брак с Барбара, а Анна (17 г.) - от връзката с руската манекенка Ангела Ермакова.

В началото на 2017 г. Борис Бекер загуби и договора си като треньор на Новак Джокович, който му осигуряваше по 800 000 евро на година. Понастоящем Бекер работи като ТВ-коментатор за Евроспорт и като рекламно лице на онлайн-портал за покер.

До март 2017 г. Бекер беше собственик на три автокъщи на Mercedes в Щралзунд, Грайфсвалд и Рибниц-Дамгартен в провинция Мекленбург-Предна Померания, но се наложи да продаде бизнеса си.

И въпреки всичко това, не се отказваше от луксозния си начин на живот. Не можеше да намери купувач за вилата си в Майорка в продължение на 10 години, а къщата в района на Уимбълдън в Лондон, в която живее под наем, му струва 35 000 евро на месец.

Ето още няколко примера за звезди, които не успяха да се справят с финансите си.

Йон Арне Рийзе Състояние около 16 млн. долара

Норвежкият бранител бе обявен за фалирал от съда в Ливърпул през 2007 година заради неизплатен дълг от 100 хиляди паунда. Играещият за Ливърпул към онзи момент Рийзе получава 80 хиляди паунда месечно. Дали като част от юридическа схема за избягване на плащане на данъци, Рийзе губи голяма част от парите си и заради инвестиции в строителството.

Марион Джоунс Състояние около 30 млн. долара

Носителката на пет медала от Олимпиадата в Сидни бе осъдена на шест месеца затвор, след като съпругът и свидетелства, че я е виждал да си инжектира стероиди в стомаха. Освен че трябваше да върне всички медали, Джоунс загуби и огромни рекламни договори, които я правеха една от най-богатите атлетки в САЩ. Паричните награди на състезанията, на които взимаше участие, трябваше да бъдат изплатени обратно.

Вижте останалите звезди, които не успяха да се справят с финансите си ТУК

#фалит #богатства #звезди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »