Два самоубийствени атентата в Източен Мосул

Два самоубийствени атентата в Източен Мосул
YouTube
A A+ A++ A

Атентатори камикадзе се взривиха в източната част на Мосул, която отново е под контрола на иракската армия, и причиниха смъртта на трима души, съобщиха представители на сигурността и здравните власти, цитирани от Франс прес, предаде бТВ.

Мишена на атаките, станали късно снощи, е бил квартал Мусана, в момент когато хората пазарували за празника Айд ал Фитр, бележещ края на месеца на мюсюлманския пост Рамазан.

Първият от атентаторите се взривил точно когато го приближил полицай, загинал на място, уточни полицейски служител. Вторият успял да влезе в търговския център и задействал взривното си устройство насред цивилното население, убивайки най-малко двама души и ранявайки деветима. Имало и трети, който бил убит от полицията, преди да задейства жилетката си с експлозиви.

През януари иракските сили прогониха джихадистите от „Ислямска държава” от Източен Мосул, а сега се опитват да ги изтласкат и от последната им територия в западната част на града.

Мосул е последният голям бастион на "Ислямска държава" в Ирак.

В Париж днес френски медии съобщиха, че френската журналистка Вероник Робер, която бе ранена при експлозия на мина в Мосул, докато правела репортаж, е издъхнала от раните си.

След като бе оперирана в Багдад, в нощта на четвъртък срещу петък журналистката бе прехвърлена във военна болница край Париж. Двамата й колеги – французинът Стефан Вилньов и иракчанинът Бахтияр Адад – загинаха при взрива, припомня АФП. 

#Мосул #"Ислямска държава" #самоубийствен атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »