Кога идват жегите до 40 градуса

Кога идват жегите до 40 градуса
pixabay.com
A A+ A++ A

До 40 градуса в някои части от страната. Това очакват синоптиците да се случи към четвъртък-петък следващата седмица, предаде Нова телевизия. Този уикенд времето ще е чудесно по Черноморието. Ще е слънчево, със слаб бриз, без валежи. Максималните температури на въздуха ще стигат до 26-30 градуса, а морската вода по южното крайбрежие ще е към 24 градуса, по северното - около 21. Вълнението ще е 2 бала.

В останалата част от страната: слънчево време с кратки валежи следобед само над районите от Южна България.

Вятърът ще се обърне от северозапад и съвсем малко ще понижи температурите, но отново денят ще бъде горещ.

Максималните стойности, които се очакват за събота са от 29 до 34 градуса, в някои райони като Сандански по-високи - до 35-36 градуса.

Имайте предвид, че в планините следобед на места ще превали. Повече ще бъдат валежите в Рило-Родопската област. Температурите ще са високи -  на височина 1200 м през деня ще бъде 24 градуса.

Жегата определено не е само при нас, а в цяла Южна Европа.

В много държави като Испания, Франция, Италия, Австрия, Западните Балкани са обявени предупреждения от първа и втора степен за опасно горещо време. Стойностите в Испания отново ще прехвърлят 40 градуса.

За избралите Гърция през почивните дни - очаквайте само слънце и високи температури до 35 градуса.

У нас  в неделя, както и през следващата седмица ще продължава да е слънчево и доста топло. Към четвъртък - петък дори температурите ще са необичайно високи - прогнозата е до 40 градуса на места.

 

#жега #време #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"