Още сгради във Великобритания застрашени от пожари

Още сгради във Великобритания застрашени от пожари
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Около 600 многоетажни сгради във Великобритания са облицовани с плоскости, които са възпламеняеми, съобщи премиерът Тереза Мей, пише НОВА.

Проверката беше направена, след като 79 души загинаха при пожар в жилищна сграда в Западен Лондон. След бедствието в 24-етажния блок правителството разпореди да се извършат инспекции на всички блокове с жилища за социално слаби и управлявани от публичните власти.

"Малко преди идването ми в Камарата на общините ме информираха, че според част от тестовете облицовките са горими. Компетентните органи и пожарникарите са уведомени и в момента вземат всички възможни мерки за гарантиране на безопасността на тези сгради и за надлежното осведомяване на обитателите", каза Мей.

"Знам, че много от живеещите във високи блокове са разтревожени след случилото се в „Гренфел”. Всички управители на подобни сгради получиха указания да извършат допълнителни тестове за пожарна безопасност и да се уверят, че процедурите са спазени. Алармирахме също частните собственици и сме им предоставили нашите тестове безплатно", допълни министър-председателя.

Мей каза, че резултатите от проверката дали в „Гренфел тауър” са били спазени разпоредбите за безопасност ще бъдат огласени до 48 часа.

 

#Великобритания #сгради #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"