НАТО изграждат логистичен център за поддръжка на конвои край Русе

НАТО изграждат логистичен център за поддръжка на конвои край Русе
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Военни от НАТО изграждат логистичен център за поддръжка на конвои в района на учебния полигон „Николово“ край Русе, информира БГНЕС, пише НОВА.

Центърът ще се ползва за настаняване и нощувка на формирования от състава на 2-ри кавалерийски полк от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, които ще участват в многонационалното учение „Saber Guardian - 2017“. То ще се проведе на българския учебен полигон "Ново село", като военните ще се придвижват с колесна техника от пункта за постоянна дислокация в Германия през Чехия, Унгария, Румъния до България.

В логистичния център вече са поставени първите палатки, в които ще бъдат спалните помещения, оборудвани с климатици. Доставени са мобилни бани и тоалетни, изградена е и столова, но храната няма да се приготвя в базата.

Очаква се военните формирования да преминат през Дунав мост и да използват центъра в периода 18-25 юли. Пристигащите конвои ще бъдат ескортирани от „Военна полиция” и представители на 30-ти щаб за контрол на придвижването от състава на Съвместното командване на силите.

Учението ще се проведе от 11 до 20 юли едновременно на територията на България, Унгария и Румъния. То ще се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и в него ще участват около 25 000 военнослужещи от 22 съюзнически и партньорски държави.

 

#НАТО #Русе #логистичен център

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »