Микрожилища ще създават, НАСА и IKEA

Микрожилища ще създават, НАСА и IKEA
Източник: pixabay
A A+ A++ A

В един свят, в който урбанизацията става все по – голяма и мегаполисите не успяват да поемат милионите хора, които живеят там, концепцията за микрожилищата е особено актуална. В страни като Китай, например, апартамент от 25-30 кв. м не звучи абсурдно, а по – скоро е стандарт. Колкото и да ни е трудно да си представим живот на толкова малко площ, е факт, че съществува, пише Profit.bg.

Говорейки за такова жилище обаче съвсем не означава, че трябва да се лишаваме от удобство, комфорт и стил. Защото дори и най-малкото може да предложи неподозирани възможности.

Именно животът в микроапартаменти вдъхновява дизайнерите от най-голямата мебелна компания в света IKEA да потърсят решения и да предложат идеи за обзавеждането им. А кой най-добре познава живота в малко и затворено пространство, където буквално всеки сантиметър е от значение? Астронавтите, разбира се. Точно затова от компанията се обръщат за помощ към НАСА, което води до сътрудничеството им.

Съвместната работа на IKEA и НАСА беше официално обявена в рамките на едно от най-големите събития, които компанията организира – Democratic Design Days, които се проведоха от 6 до 9 юни в Елмхут, малко градче в Швеция, където се намира базата на мебелната компания.

#IKEA #Nasa

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »