Насилниците на Еци получиха 6 години затвор

Насилниците на Еци получиха 6 години затвор
Нова телевизия
A A+ A++ A

Тричленен състав на Апелативен съд – София постанови 6 години затвор за насилниците на малкия Еци, предаде Нова телевизия. Патрик Първев и Александър Донов бяха обвинени за причиняване на тежка телесна повреда – постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, на 3-годишното дете. Те трябва да изтърпят наказанието си в затвор от затворен тип. През 2015 г. две момчета - Александър Донов и Патрик Първев, бяха арестувани, след като малкият Христо беше приет в „Пирогов” със сериозни наранявания. Оказа се, че вместо да го гледат, докато майката на детето работи в чужбина, двете момчета малтретирали детето. И двамата бяха признати за виновни за нанасяне на тежка телесна повреда на детето. Съдът тогава им наложи присъда от 6 години затвор и 60 000 лева обезщетение на майката за всеки от тях. Съдебната сага обаче продължи и в Апелативния съд.

Година и половина след побоя на второто заседание по делото Невена Велинска се яви като свидетел и застана за първи път очи в очи с насилниците на своя син. Тя разбира за инцидента от своя съседка. В този момент Невена се намира в Естония. Завръща се по спешност и разбира, че 3-годишният й син е в кома с опасност за живота.

„Първото нещо, което ми каза, след като излезе от кома, беше „мамо”. И аз бях до него. Не може да има обяснение за такава жестокост. Това е едно 3-годишно дете. Вие можете ли да представите защо? Искам да страдат!”, разказва през сълзи майката. От средата на 90-те години тя е вечно на път, за да изкарва прехраната си така, както може - като цигулар.

„Налагаше се да го оставям за не повече от месец. След това четири месеца бях в вкъщи, после отново месец на път. Поддържахме връзка предимно по Скайп. За мен беше много важно обедно и следобедно време да имам видимост и комуникация с моето дете. Случваше се да го оставям на много близки мои приятели. Детето не е поверявано на тези две момчета. То беше поверено на бащата на едно от момчетата. Те трябваше да живеят в моя дом. Единият аз никога в живота си не съм го познавала, не зная за неговото съществуване”, споделя майката Невена.

Според приятелка на двете момчета, изслушана като свидетел по делото, Александър и Патрик се забавлявали като затваряли малкия Христо в шкаф. В съда обаче спомените й за това се изпариха. Психолози продължават да работят с детето, защото има последствия. „Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот”, завършва Невена.

#Патрик Първев #съд #присъда #Александър Донов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"