Бившият директор на фонд "Земеделие" отива на съд

Бившият директор на фонд "Земеделие" отива на съд
YouTube
A A+ A++ A

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Мирослав Николов отива на съд. Той е обвинен в умишлена безстопанственост, предаде ДАРИК.
 
Според прокуратурата Николов не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководенето, стопанисването и запазването на повереното му имущество, като от това са последвали значителни щети за фонда в размер на почти 20 000 лв.

Въпреки че във ДФЗ е съществувала дирекция за "Връзки с обществеността", през февруари 2014 г. обвиняемият е сключил договор за предоставяне на услуги в тази област с частно търговско дружество. Наетото дружество обаче не извършило всичките договорени дейности, но е предявило фактура за плащане на пълната сума по договора. Тогава въпреки възраженията на финансовите контрольори от фонд "Земеделие" относно изплащане на претендираната сума от дружеството, Николов разпоредил парите да бъдат преведени.
 
Ако бъде признат за виновен Мирослав Николов може да получи наказание в размер от две до осем години лишаване от свобода, както и да бъде лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност.
 
Спрямо Николов е взета мярка за неотклонение "подписка". Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.

#Държавен фонд "Земеделие" #Мирослав Николов #съд #безстопанственост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"