Заради смъртта на момче съдят бивш кандидат-депутат

Заради смъртта на момче съдят бивш кандидат-депутат
YouTube
A A+ A++ A

Софийската прокуратура повдигна обвинения срещу кандидат-депутат за причиняване на смърт по непредпазливост. Заедно с д-р Валентин Павлов пред съда ще бъдат изправени д-р Венета Павлова и д-р Й. Филипова, които са обвинени за нарушаване на медицинските стандарти по анестезиология и интензивно лечение, предаде NOVA. 

Миналата година 14-годишно дете почина след усложнение от стоматологична операция за отстраняване на киста, извършена от д-р Павлов.

Според прокуратурата той направил операцията, като без консултация с анестезиолог поставил пълна упойка. След като състоянието на детето се влошава, д-р Павлов се обажда на "линейка", която всъщност е частен автомобил и реално детето не е било придружено до „Пирогов“ с необходимата за това апаратура. Експертизата разкрива, че причина за смъртта е злокачествена хипертермия, която е била провокирана от анестетика и не е била третирана своевременно и качествено.

Стоматологът обаче твърди, че причината за смъртта е гентично заболяване, за което не са знаели нито той, нито родителите

През март Изпълнителната агенция "Медицинския одит” излезе с доклад, че анестезията е водена правилно и според изискванията на стандарта.

„Не е възможно да се предвиди възникването на малигнена хипертермия”, коментират те. 

Припомняме, че д-р Павлов беше водач на листатата на Реформаторски блок - "Глас народен" в Перник, но доброволно се отказа от имунитета си.

Спрямо тримата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои насрочване на делото от съда.

#Д-р Валентин Павлов #съд #смърт #момче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"