Продължават арестите в Манчестър

Продължават арестите в Манчестър
YouTube
A A+ A++ A

Арестите в Манчестър продължават. Британската полиция съобщи, че е задържала нови двама души по време на операции днес във връзка с терористичния акт, при който загинаха 22 души в Манчестър, предаде "Фокус", позовавайки се на АФП. Задържани са двамата мъже на възраст 20 и 22 години. Така броят на задържаните за нападението вече достигна 11 души, предаде iNews.bg.

Според британските власти с тях вече са арестувани по-голямата част от хората от мрежата, стояща зад самоубийствения атентат в "Манчестър Арена". Понастоящем сред задържаните са и двама близки роднини на атентатора – баща му и брат му, предаде БГНЕС. Арестуваните са на възраст от 18 до 44 години.

Лидерът на опозицията във Великобритания Джереми Корбин заяви, че отговорността на правителствата да сведат до минимум риска от терор, като предоставят на полицията необходимите средства. Първият дипломат на САЩ Рекс Тилърсън вчера посети Лондон в израз на солидарност, след като Великобритания реагира яростно за изтичането на деликатни детайли относно разследването, произхождащо от Вашингтон. "Ние поемаме пълната отговорност за това и съжаляваме, че това се случи", каза държавният секретар пред репортери. Президентът Доналд Тръмп заплаши да накаже онези, които са отговорни за нарушаването на сигурността.

#арести #Манчестър #атентат #жертви #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"