Засилено полицейско присъствие на 24 май в столицата

Засилено полицейско присъствие на 24 май в столицата
YouTube
A A+ A++ A

"За спокойствието на хората полицейското присъствие на 24 май ще бъде засилено", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС, предаде NOVA. 

Фандъкова изрази съболезнованията си към близките на загиналите при атентата в Манчестър и надежда за добър изход за десетките ранени. 

„За съжаление поредният акт, много ужасен, поради това, че това са тийнейджъри и млади хора“, допълни столичният кмет. 

Относно мерки за сигурност за 24 май, Йорданка Фандъкова обясни, че общината е в координация с МВР и СДВР. 

„За спокойствието на хората полицейското присъствие ще бъде засилено. Разговарях с директора на СДВР и той ме увери, че имат цялата организация да осигурят повече полиция и присъствие, без това да пречи и да създава някакво напрежение сред гражданите“, подчерта кметът на Столична община. 

„Гражданите имат нужда и желание да виждат присъствието на полицията и аз настоявам това да се случи по време на всички събития утре и на всички места, където има събиране на повече хора. Общинската полиция ще продължава да изпълнява ангажиментите си по отношение на парковете и пешеходните зони. В същото време по линия на различните събития ще има повече присъствие на СДВР“, каза още Фандъкова. 

По случай 24 май тя пожела на всички млади хора да не губят ентусиазма, предприемчивостта си и духът, който да предават и на по-възрастните. 

#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"