Слънчево и топло ще е в съботния ден

Слънчево и топло ще е в съботния ден
Източник: pixabay
A A+ A++ A

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°. В сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд от североизток ще се заоблачи, а над планинските райони на Западна България ще се развивие купеста и купесто-дъждовна облачност. В отделни райони ще превалява краткотраен дъжд, а през нощта срещу неделя, валежи ще има на много места в страната. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните теператури ще са между 22° и 27°, предаде Дарик.
 
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава. Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, значителни в следобедните часове. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, по високите и открити части - временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 8°.
 
Над Черноморието ще бъде с променлива, често значителна облачност. На отделни места ще превалява краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-20°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

#Черноморието #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »