Родители отново на протест

Родители отново на протест
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Родители излизат на национален протест срещу насилието сред децата, информира Нова телевизия. Те искат да бъдат чути за това какво трябва да бъде образованието на децата им.

„Насилието винаги го е имало. Просто сега имаме много по-голям медиен достъп до него. Това, което предлагаме, е пълна промяна на системата и най-вече осигуряване на достъп на родителите до помещенията, в които се отглеждат децата”, каза в „Здравей, България” Елисавета Белобрадова, майка на три деца и блогър в maikomila.bg.

„Идеята дойде заради зачестилите в последно време записи на родители, които показват едно недопустимо отношение към малките деца, които са напълно беззащитни. Протестът не е насочен срещу учителите и държа това да се разбере правилно. Има страшно много провокации в тази посока. Той е насочен към промяна на цялата образователна система. Родителите масово отказват децата им да посещават държавни градини и училища и предпочитат частните и дори домашно образование”, обясни Ема Черногорска, организатор на протеста.

 „Нуждаем се от пълна промяна на процеса на въвеждане и адаптация на деца в детските градини. Ние не сме срещу персонала, а искаме да чуем и техните оплаквания и виждания какво се случва там”, коментира Красимира Хаджииванова, която също е майка и блогър в maikomila.bg.

Някои от мерките, които се предлагат, са камери във всяко помещение и дворове, както и онлайн излъчване с достъп за родителите. Психотестове с публични резултати за педагозите, подбор според нравствените им качества, както и ежегодни обучения съвместно с психолози.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"